Over de regeling

Wat is de NL Leert Door regeling?

De coronacrisis heeft een grote impact op werkend Nederland. Om de werkgelegenheid zo goed mogelijk op peil te houden komt de overheid met een crisispakkket genaamd NL Leert Door. Hierbij wordt 50 miljoen euro beschikbaar gesteld om werknemers en zzp’ers de mogelijkheid te bieden om bij- of omscholing te volgen en om persoonlijke loopbaanbegeleiding aan te bieden.

Doel NL Leert Door

Het doel achter NL Leert Door  is om mensen te ondersteunen die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Mensen die als gevolg van de crisis hun baan verloren hebben of dreigen te verliezen kunnen hiermee geholpen worden. Het pakket biedt deze mensen de mogelijkheid om de eerste stap te zetten in een (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt. Het wordt mogelijk om kosteloos loopbaanbegeleiding aan te vragen bij loopbaanadviseurs en om gratis trainingen en scholing te volgen.

Loopbaanbegeleiding

Alvorens u goed kunt kiezen welke training of scholing u wilt volgen is het belangrijk om eerst na te denken over hoe u uw toekomst voor u ziet. Waar liggen uw mogelijkheden? Wat zijn uw sterke kanten? Wat vindt u leuk? En natuurlijk: waar is er veel werkgelegenheid? 

Om u hiermee te helpen kunt u kosteloos ontwikkeladvies aanvragen van gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Samen gaan jullie kijken wat goede volgende stappen zijn. U staat hier niet alleen voor. 

Online Scholing

Omdat de coronacrisis de arbeidsmarkt verandert is er voor een deel van werkend Nederland nu geen werk meer. Daardoor is het juist nu belangrijk om door te blijven ontwikkelen.

Met de subsidieregeling van NL Leert Door kunnen mensen kosteloos online scholingsactiviteiten volgen om zichzelf te ontwikkelen. Zo kunt u certificaten behalen om zo uw bestaande vaardigheden te verbeteren. Of kunt u volledig iets nieuws gaan leren. Ook als u in de toekomst een overstap wilt maken naar ander werk kan NL Leert Door een goede mogelijkheid bieden om u te oriënteren op iets anders.

Hoe kom ik in aanmerking voor NL Leert Door?

Eigenlijk komt bijna iedereen in aanmerking voor de regeling van NL Leert Door. Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor NL Leert Door. Het maakt dus niet uit of u werknemer, werkloos, zzp’er of zelfstandig ondernemer bent. De aanvraag van deze subsidie voor zowel loopbaanadvies als scholing loopt via onze loopbaanadviseurs. Neem contact met ons op, zo helpen wij u met de aanvraag.

Wil jij gebruik maken van de NL Leert Door regeling?